Započeo IPA projekt "Inovativna meteorološka podrška upravljanju energijom vjetra"
Optimalno korištenje energije vjetra sinergija znanosti, gospodarstva i industrije

DHMZ, 21. 6. 2013. - Državni hidrometeorološki zavod predstavio je IPA projekt "Inovativna podrška upravljanju energijom vjetra" na svečanosti otvaranja u Informativnom centru EU u Zagrebu 18. lipnja 2013.

Uz predstavnike DHMZ-a kao nositelja projekta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, partnera na projektu, suradnih institucija HEP- Operator prijenosnog sustava d.o.o. i EI "Hrvoje Požar" u sklopu ceremonije otvaranja sudjelovali su predstavnici Ministarstva gospodarstva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koordinatora projekta.

Ovaj dvogodišnji projekt, koji vrijedi više od pola milijuna eura (točno: 535.863,41 ), pridonijet će, kroz aktivnosti mladih znanstvenika, pozicioniranju Hrvatske na regionalnom tržištu vezano za upravljanje obnovljivim izvorima energije. Europska unija financira projekt bespovratnim sredstvima u visini od 82% ukupnog iznosa (438.336,27 ). Financiranje se provodi u skopu IPA programa - III C komponente "Regionalni razvoj - Regionalna konkurentnost" i Fonda za ulaganje u znanost i inovacije.